Medicinsk PT

Som jag skrivit om redan tidigare har jag de senaste 8 åren (sen jag blev gravid) haft diverse problem med rygg och svanskota. I vissa perioder har det varit nästan bra, och i andra perioder har det varit en helt olidlig smärta som lämnat mig oförmögen att göra eller tänka på något annat.
Efter många besök hos diverse läkare och ortopedspecialister, flera olika röntgen och ultraljud och långvariga behandlingsperioder hos flera olika sjukgymnaster och en naprapat fick jag tips om att besöka Sofi Wessman på Lindome gym och hälsa. Hon är sk Medicinsk PT, och har förutom sin PT-kompetens många andra kunskaper som gör att hon såg min kropp som en helhet och inte bara det området som gjorde ont. Hon hjälpte mig bygga upp de delar av kroppen som inte funkade och efter hand som jag blev starkare minskade smärtan avsevärt.

Nu är jag tyvärr inte så smart att jag fortsätter med något, bara för att det funkar. Nej, när kroppen har känts bättre har jag lätt för att skippa den tråkiga styrketräningen och bara köra på med den roliga löpningen. Och givetvis kommer problemen då krypande tillbaka. Så även denna gången.
img_0228
För en (två?) månader sedan tog jag därför kontakt med Sofi igen och vi la upp ett nytt program åt mig. Sen har jag gått och våndats över detta programmet, tittat på det ibland men lagt ner det lika snabbt i byrålådan igen, vetat att jag borde köra igång men inte kommit till skott… ända tills idag.

Idag körde jag, med sällskap av en betydligt mera entusiastisk dotter, äntligen mitt premiärpass. Programmet består av 8 övningar med huvudfokus på bålstabilitet och tar ca 40 minuter att göra (plus uppvärmning och stretching, vilket jag slarvade med idag). Några övningar lite lättare, andra näst intill omöjliga (men skam den som ger sig). Återstår att se hur brutal träningsvärken blir om en dag eller två…

 

 

Annonser
Categories: Skador/Rehab, Styrketräning | Etiketter: , , | 1 kommentar

Inläggsnavigering

One thought on “Medicinsk PT

  1. Pingback: Halvtidsrapportering på 8-veckorsutmaningen | joggandesund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: